Prohlášení porady předsedů MO LOK-SČL konané dne 10.9.2016

LOK-SČL vždy respektoval činnost organizaci sdružujících soukromé ambulantní lékaře.

Nikdy nezpochybňoval kroky těchto organizací, které směřovaly k hájení oprávněných požadavků jejich členů.

Stejně tak LOK-SČL jako odborová organizace zastupuje zájmy svých členů nemocničních lékařů pracujících v zaměstnaneckém poměru.

Za celou dobu své existence se LOK-.SČL důsledně zdržuje veřejných prohlášení, které by se týkaly podminek činnosti soukromých ambulantních lékařů, neboť se necítí k takové činnosti oprávnën. Požadavky LOKu nikdy nebyly na úkor ostatních lékařů.

Ze stejného důvodu I ,OK-SČI. předpokládá, že se organizace sdružující ambulantní soukromé lékaře nebudou veřejně vyjadřoval k podmínkám činnosti lékařů — zaměstnanců, zejména pak k otázkám, které jsou čistě v pracovně právní rovině.

Proto LOK-SČL důsledně odmítá prohlášení Koalice soukromých lékařů, které se týkají způsobu odměňování nemocničních lékařů — zaměstnanců. Do toho skutečně kolegům Smallákovi, Jojkovi, Dvořákovi, Chrzovi a Hülleové nic není.

LOK-SČL proto vyzývá kolegy zastupující Koalici soukromých lekařů, aby se nadále takových prohlášení zdrželi.

Současná špatná situace ve zdravotnictví se dotýká všech segmentů péče, a proto je žádoucí, aby lékařský stav vystupoval jednotně. Bohužel musíme konstatovat, že vystupování Koalice soukromých lékařů k takové jednotě rozhodně nepřispívá.

za LOK-SČL

MUDr. Marť předseda